Με γενικότητες προσπαθεί να μας πείσει ότι θα σώσει την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – «Θα διαπραγματευθώ» λέει (ΩΧ!)

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», είπε απαντώντας ιδιαιτερα γενικόλογα, τα εξής:

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

*»Δεν είμαι αυτός που τη μια μέρα φοράει το κοστούμι του επενδυτή και την άλλη μέρα το αμπέχονο του διαδηλωτή»

*»Καμία σοβαρή χώρα δεν θα άφηνε ανεκμετάλλευτο τον ορυκτό της πλούτο. Θα απλοποιήσουμε τον τρόπο αδειοδότησης για τις επενδύσεις. Ο κ. Σταθάκης, μετά τη φασαρία έσπευσε να υπογράψει τις τρεις άδειες για τις Σκουριές. Γιατί δεν τις υπέγραφε νωρίτερα; Έπρεπε να διασυρθεί η χώρα για τις υπογράψει;» είπε για την Eldorado και λοιπούς.

ΜΝΗΜΟΝΙΟΛΟΓΙΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ

*»Το 4ο Μνημόνιο είναι εδώ με υπογραφή Τσίπρα. Η ανάκτηση αξιοπιστίας περνάει μέσα από τολμηρή υλοποίηση μεγάλων αλλαγών», απάντησε όταν τον ρώτησαν αν θα φέρει πέμπτο μνημονιο

*»Αν είχαμε, πραγματικά καθαρή έξοδο απο΄το μνημόνιο, δεν θα χρειαζόταν έγκριση πιστωτών για τα όποια «αντίμετρα».

*»Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι να βρούμε δουλειές στους ανέργους. Όχι να διαχειριζόμαστε επιδόματα με ημερομηνία λήξης. Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε καινούριες δουλειές».

*»Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ήταν δημιούργημα της Νέας Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο κόμμα που ψήφισε μείωση του αφορολόγητου και μειώσεις συντάξεως. Η γενιά των 350 ευρώ, είναι δημιούργημα του κ. Τσίπρα».

*»Οι ευρωπαίοι εταίροι μας δέχθηκαν την επιλογή της κυβέρνησης να υπερφορολογήσει τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη. Έκαναν λάθος. Πρέπει να γινει μεγάλη μείωση φόρων με παράλληλα μεγάλη αυστηρότητα στην φοροδιαφυγή». Δεν εξήγησε βεβαια πώς θα το κανει αυτό. «Θα πεισουμε με τα μέτρα μας και  θα διαπραγματευθούμε  να μειωθεί το πλεόνασμα για να μπορέσουμε να μειώσουμε τους φόρους», επέμεινε με γενικότητες χρησιμοποιώντας και ένα ρήμα που μας θυμιζει πολύ οδυνηρές στιγμές

*Αρνήθηκε ουσιαστικά να πει οτιδήποτε για συντάξεις παρα μονον ότι τις μείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η ΝΔ

ΠΑΙΔΕΙΑ

*»Δεν ειναι δουλειά των φοιτητών να ψηφίζουν πρυτάνεις. Είμαι υπέρ ενός Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών ώστε να αλλάξει ο ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων και να τελειώσουν οι πελατειακές σχέσεις. Πρέπει  ν’ αλλάξει το άρθρο 16 του συντάγματος και να υπάρξουν κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η έμφαση μου, εξακολουθεί να δίνεται στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Οι νόμοι Μπαλτά, Φίλη και Γαβρόγλου θα αλλάξουν άμεσα».

*»Είναι απαράδεκτο» είπε για την αντιγραφή των  106 φοιτητών της ΔΑΠ που παρέδωσαν την ίδια εργασία

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ

*»Για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή υπάρχουν ευθύνες. Ο κ. Κουρουμπλής θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί», είπε για το Σαρωνικό

ΠΑΟΚ

*»Ζητώ συγνώμη από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Αλλά είχα μείνει στο πρώτο παιχνίδι του, στην Ευρώπη», είπε για την γκάφα να τους ευχηθεί επιτυχίες στην Ευρώπη ενώ είχαν αποκλειστεί

ΜΜΕ

*»Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν επιχειρηματία όταν περιορίζεται στην επιχειρηματική δράση. Το πρόβλημα αρχίζει όταν οι επιχειρηματίες πάνε κι  αγοράζουν ΜΜΕ για να προωθήσουν την επιχειρηματική τους δράση. Αν είναι νόμιμος κάποιος δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε με τον ΠΑΟΚ, ούτε με καμία άλλη ομάδα. Πάνω απ’ όλα είμαι φίλαθλος» δήλωσε σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε.

*»Είμαι ένας μετριοπαθής φιλελεύθερος πολιτικός. Σας φαίνομαι «ακροδεξιός»; Ας σοβαρευτούμε λίγο», δήλωσε σε ερωτημα τι απαντά στην κατηγορία ότι ειναι ακροδεξιός.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

*»Θα εφαρμόσουμε το 5 προς 1 αποχωρήσεις με προσλήψεις στο δημόσιο»

*«Καταστρατηγείται κατάφορα η εργατική νομοθεσία. Η βελτίωση των μισθών μπορεί να προκύψει μόνον από τη γρήγορη αποκλιμάκωση της ανεργίας, μέσω των ιδιωτικών επενδύσεων. Εγώ δεν ήμουν εκείνος που μίλησε για κατώτατο μισθό των 751 ευρώ. Δεν λαϊκίζω».

ΕΚΛΟΓΙΚΑ

«Δε βλέπω το ΣΥΡΙΖΑ να συγκρατεί τις δυνάμεις του. Όταν χάνει το 50% της πολιτικής του δύναμης. Δεν ξέρω ποιο θα είναι πολιτικό τοπίο αύριο. Η ΝΔ, διεκδικεί το καλύτερο δυνατό ποσοστό. Και σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα διεκδικήσουμε συνεργασίες με άλλα δημοκρατικά κόμματα. Όχι όμως με το ΣΥΡΙΖΑ».

*»Θα προτείνουμε αποσύνδεση προεδρικής εκλογής και εθνικών εκλογών καθώς και  ένα νέο καινοτόμο και τολμηρό εκλογικό σύστημα», είπε χωρίς μα δώσει λεπτομέρειες για το σύστημα αυτό

*»Είναι διαρκές το αίτημα για πολιτική αλλαγή», είπε όταν ρωτηθηκε γιατί δεν ζητάει πλέον εκλογές με την ίδια επιμονή που το ζητούσε προτού επισκεφθεί τη  Μέρκελ

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here