1.000 ψυχολόγοι προσλαμβάνονται για το bullying στα σχολεία

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου του σχολικου εκφοβισμού ο υπουργός Παιδείας Νίκος . Φίλης προανήγγειλε μέχρι το τέλος του μήνα την πρόσληψη περίπου 1.000 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία.

Αναφορικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είπε πως «μετά από 30 χρόνια τα σχολεία άνοιξαν στην ώρα τους» ενώ μίλησε για τρεις μάχες που δόθηκαν από το υπουργείο. Η πρώτη για να ανοίξουν τα σχολεία με εκπαιδευτικό προσωπικό, η δεύτερη για τη βελτίωση των δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και η τρίτη για την αλλαγή της εκπαιδευτικής καθημερινότητας. Ο υπουργός έκανε λόγο μάλιστα για «ουσιαστικές αλλαγές χωρίς οικονομικό κόστος».

«Το σημερινό σχολείο δεν μας ικανοποιεί. Ο σημερινός τρόπος που μπαίνουν τα παιδιά στα Πανεπιστήμια δεν είναι σωστός και αυτό πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να δούμε ποιος θα είναι ο τρόπος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας ενώ σημείωσε πως αλλαγές στο Λύκειο θα γίνουν οι οποίες θα ανακοινωθούν «εγκαίρως»

Print Friendly, PDF & Email

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το bullying αντιμετωπιζεται ΜΟΝΟ με την αντιστροφη του κανονα εφημεριων του εκαπιδευτικου προσωπικου: 3-4 στο γραφειο και ΟΛΟΙ οι υπολοιποι στους διαδρομους και στο προαυλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here