Χρυσόγονος: Δεν μπορεί καναλάρχης να τελεί υπό ποινική δίωξη

Στην ανάγκη να συμπληρωθεί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις το οποίο χαρακτήρισε  ατελές, αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στο Πρακτορείο FM. Οπως είπε η συμπλήρωση είναι απαραίτητη τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα κωλύματα για τη συμμετοχή στη διοίκηση τηλεοπτικών επιχειρήσεων, για την άσκηση των δικαιωμάτων μετόχου σε τηλεοπτικές επιχειρήσεις και για την ίδια την κατοχή μετοχών σε τηλεοπτικές επιχειρήσεις.

«Δεν νοείται ο καναλάρχης να έχει λιγότερα κωλύματα από τον δημόσιο υπάλληλο» είπε και πρόσθεσε: «Εφόσον έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ή εφόσον έχει παραπεμφθεί κάποιος με αμετάκλητο βούλευμα, πάντως σε κάποια φάση ποινικής προδικασίας πρέπει να αναστέλλεται η συμμετοχή καναλάρχη στη διοίκηση τηλεοπτικής επιχείρησης και να αναστέλλονται τα δικαιώματά του από τα δικαιώματα του μετόχου ή μεγαλομετόχου. Και αν τελικά καταδικαστεί, τότε πρέπει να εκπίπτει για συγκεκριμένα αδικήματα βεβαίως, όχι για τροχαία παράβαση».

Απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή τη δεύτερη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ, ο κ. Χρυσόγονος ανέφερε: «Δεν θέλω να σχολιάσω την ευρισκόμενη σε εξέλιξη διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πρέπει να αφήσουμε τους δικαστές να επιτελέσουν το καθήκον τους ανεπηρέαστοι από κραυγές και ψιθύρους. Να κρατήσουμε όλοι χαμηλούς τόνους, να σεβαστούμε την εν εξελίξει διάσκεψη του δικαστηρίου. Το όποιο αποτέλεσμά της πρέπει να γίνει σεβαστό».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here