Φεστιβάλ Επιστημών Ρωσίας-Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων και το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας στη Μόσχα παρουσιάζεται σήμερα, μια ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα τον Μηχανικό Κόσμο, που ήταν ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, και την ιστορία της Ελληνικής Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Φυσικής, ενώ θα περιλαμβάνονται και πολλά διαδραστικά εκθέματα, πίνακες και πολλά άλλα.

Ο καθηγητής Ξενοφών Διον. Μουσάς του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών συμμετέχει στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας, 7 με 9 Οκτωβρίου 2016, στο φημισμένο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας Λομονόσωβ εκπροσωπώντας την Ελλάδα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και την Περιφέρεια Αττικής με μια διαδραστική έκθεση με πίνακες, προσομοιώσεις, τρισδιάστατες φωτογραφίες, σχετικά φιλμ και μπρούτζινο μοντέλο του Διονύση Κριάρη.

Την έκθεση, αναμένεται να επισκεφτούν 200.000- 500.000 άνθρωποι, ενώ μια μεγαλύτερη έκθεση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων συνεχίζεται με επιτυχία στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής της Μόσχας, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016. Η παραπάνω έκθεση θα διαρκέσει ως τις 6 Νοεμβρίου 2016.

Στοιχεία από: Left.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here