Τσατάνη ή «Ελεύθερη σκέψις» ο στόχος της έκρηξης;

Παραμένουν τα ερωτηματικά καθώς δεν υπάρχει ακομη ανάληψη ευθύνης για τη χτεσινοβραδυνή τοποθέτηση βόμβας στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια, ανάμεσα σε δύο ΙΧ, μπροστά στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις» αλλά και στην πολυκατοικία όπου κατοικεί η  εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της εισαγγελέως Θέμης Σοφός επιμένει ότι στόχος ήταν η Τσατάνη (γνωστή κυρίως  για τις καταγγελίες της για παρεμβάσεις και για  την υπόθεση Βγενόπουλου)

«Αν και είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων φυλάξεως παρά ταύτα η ελληνική πολιτεία μείωσε την φύλαξή της αφαιρώντας κάποιους από τους φύλακες» ανέφερε «Είχε υποβληθεί από την κυρία Εισαγγελέα ένσταση η οποία ουδέποτε απαντήθηκε. Με τη μείωση της φύλαξής της ο κίνδυνος αυξήθηκε και απόψε είχαμε το αποτέλεσμα της έκρηξης ενός εκρηκτικού μηχανισμού από τον οποίο κινδύνευε η ζωή της ίδιας και των κατοίκων που κατοικούν πέριξ της οικίας της».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτοσχέδιος μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε μια πλαστική σακούλα κάτω από σταθμευμένο όχημα το οποίο μάλλον ανήκε σε αστυνομικό και αυτό απο μονο του περιπλέκει την υπόθεση, θέτοντας και τρίτο ως πιθανό στόχο. Ο αστυνομικός αναμένεται για κατάθεση στην  ΓΑΔΑ

Από την έκρηξη του μηχανισμού προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο, ενώ έσπασαν τζάμια στις γύρω πολυκατοικίες.

Της έκρηξης προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή.

Συγκεκριμένα στις 10:20 άγνωστος τηλεφώνησε στα γραφεία της Εφημερίδας των Συντακτών και του zougla.gr και προειδοποίησε ότι σε μισή ώρα θα εκραγεί βόμβα στην οδό Ιπποκράτους 112, όπου βρίσκεται το βιβλιοπωλεία  «Ελεύθερη Σκέψις» , το οποίο είχε γίνει στόχος εμπρησμού με μολότωφ το 2008.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη με καθυστέρηση 10 λεπτών από την ώρα που είχε προσδιοριστεί από τους αγνώστους στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Αυτό όμως μάλλον οφείλεται σε πρόβλημα στο μηχανισμό

Το βιβλιοπωλείο έχει κυρίως  αντικομμουνιστικές και εθνικιστικές εκδόσεις

Την αρχική ειδηση μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here