Τσίπρας: Διαψεύδονται όσοι προεξοφλούσαν κατάρρευση-Ερχονται ηλεκτρονικές συναλλαγές,αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων

Στις ενδείξεις σταθεροποίησης της οικονομίας και ιδιαίτερα στην σταθερά πτωτική τάση της ανεργίας, καθώς και στην υπέρβαση του στόχου των φορολογικών εσόδων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την οικονομική πολιτική.

«Είναι προφανές ότι, όλοι αυτοί που από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων και πανηγυρίζουν γι’ αυτό, τώρα διαψεύδονται. Η είδηση της υπέρβασης των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο για τον Σεπτέμβριο και κατά 1,4 δισ. για το εννεάμηνο, είναι μια είδηση που διαψεύδει τις προσδοκίες τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Είναι μια είδηση που θα απογοητεύσει οικτρά όσους προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργοποίηση του ‘κόφτη’ και επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, ελλείψει στοιχειώδους, δικού τους, πολιτικού σχεδίου».

Ζήτησε επίσπευση της κατάθεσης κρίσιμων νομοσχεδίων, που ανακοινώθηκαν στα εγκαίνια της ΔΕΘ και τα οποία αφορούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων και την ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Προέτρεψε δε «όσους προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργοποίηση του «κόφτη» και επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, ελλείψει στοιχειώδους, δικού τους, πολιτικού σχεδίου […] να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού».

«Τώρα θα πρέπει να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού. Θα πρέπει να τους ευχηθούμε έμπνευση και δημιουργικότητα στην διαχείριση των πολιτικών τους αδιεξόδων» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης και Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς και συνεργάτες του πρωθυπουργού και των υπουργών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here