Τραμπ: Θα απελάσω 3 εκ. παράτυπους μετανάστες, θα χτίσω τείχος στο Μεξικό

O εκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Tραμπ, πιστός στη σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική του,  επέμεινε στις προεκλογικές του δεσμεύσεις και επανέλαβε ότι θα προχωρήσει τόσο στην απέλαση έως και 3 εκ. παράτυπων μεταναστών όσο και στην ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.  

Σε αποσπάσματα συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή, τόνισε χαρακτηριστικά:

AdTech Ad

«Αυτό θα κάνουμε, θα πάρουμε εκείνους που είναι εγκληματίες και που είναι καταχωρημένοι στα ποινικά μητρώα, τα μέλη των συμμοριών, τους διακινητές ναρκωτικών ουσιών (…), αναμφίβολα πρόκειται για έναν αριθμό 2 εκατομμυρίων, ενδεχομένως 3 εκατομμυρίων (ανθρώπων), θα τους διώξουμε από την χώρα ή θα τους βάλουμε στην φυλακή. Όμως (κυρίως) θα τους διώξουμε από την χώρα μας, βρίσκονται εδώ παράνομα» επισήμανε στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «60 minutes» του CBS που θα μεταδοθεί αργότερα σήμερα.

Παρά το γεγονός ότι έδειχνε να βάζει νερό στο κρασί του μετά την εκλογή του στον προεδρικό θώκο, ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε στη σκληρή αντιμεταναστευτική γραμμή επιβεβαιώνοντας ότι θα προχωρήσει σίγουρα στην ανέγερση ενός «τείχους» στα σύνορα με το Μεξικό με στόχο να περιορίσει τις ροές των παράτυπων μεταναστών.

Σε ορισμένες περιοχές, είπε ο Τραμπ, πως ενδεχομένως θα υπάρξουν «φράκτες», όμως, επέμεινε ότι «ένα τείχος είναι πιο ενδεδειγμένο».

«Είμαι πολύ καλός σε αυτό, αυτό που ονομάζουμε «κατασκευές»», σχολίασε με ειρωνική διάθεση ο μεγιστάνας των ακινήτων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here