Τραβάει το σκοινί το ΝΑΤΟ με νέα (ιταλική) μονάδα στρατού στα σύνορα της Ρωσίας

Μονάδα 140 Ιταλών στρατιωτών θα αναπτυχθεί την άνοιξη του 2017 στα σύνορα της Λετονίας με τη Ρωσία, στο πλαίσιο πολυεθνικής δύναμης του ΝΑΤΟ, η οποία «για ξεκάρφωμα» θα είναι  υπό καναδική διοίκηση στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία

Αυτά προανήγγειλε σε συνέντευξή του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ  Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Ρώμη και τα λεγόμενά του  επιβεβαίωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ιταλίας.

Η Ρωσία αντέδρασε χαρακτηρίζοντας την πολιτική του ΝΑΤΟ καταστροφική για την ειρήνη αφού πλεον αναπτύσσονται στα συνορά της τέσσερα τάγματα του ΝΑΤΟ με 4.000 άνδρες

«Η Ατλαντική Συμμαχία δημιουργεί νέες διαχωριστικές γραμμές στην Ευρώπη, αντί για ισχυρές και βαθιές σχέσεις καλής γειτονίας», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. «Η  κίνηση αυτή στοχεύει στο να απομακρύνει ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους, αντί να καταπολεμήσουμε όλοι μαζί τις κοινές προκλήσεις και απειλές».

«Πρόκειται για λίγους άνδρες, μια συμβολική παρουσία», επιμένει το ΝΑΤΟ για τους 4.000 άνδρες. «Θέλουμε να δείξουμε ότι ειμαστε παρόντες και ενωμένοι, ότι οι χώρες μελη μας διαθέτουν ισχυρή άμυνα που εγγυάται την αποτροπή των συγκρούσεων» και επιθυμεί να κρατήσει ανοιχτό τον διάλογο με τη Ρωσία».

Η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι είπε ότι η ιταλική συμμετοχή αποφασίστηκε στη  σύνοδο της Βαρσοβίας».

Ο ιταλος υπουργος Εξωτερικών είπε ότι «δεν πρόκειται για πολιτική επίθεσης κατά της Ρωσίας, αλλά για άμυνα και ενίσχυση των συνόρων μας ως Συμμαχία»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here