ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Σαλμά: Αναμένουμε τις εξηγήσεις Μητσοτάκη

 

Με αφορμή νέα στοιχεία για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ, ορθοπεδικού ιατρού Μάριου Σαλμά, με τη φάμπρικα των ιατρικών εξετάσεων της διαγνωστικής αρθροσκόπησης γονάτου σε διαγνωστικό κέντρο του γαμπρού του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στις κυβενρήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας ότι το μοναδικό τους δόγμα ήταν το «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλέι επίσης τον κ. Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση του κ. Σαλμά, στην οποία εμπλέκονται με υπογραφές τους τόσο ο Μ. Βορίδης, ώς πρώην υπουργός Υγείας όσο και ο Λ. Γρηγοράκος, ως υφυπουργός.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με τα πεπραγμένα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, αναδεικνύουν πως το μοναδικό δόγμα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν το «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει».

Όπως αποκαλύπτεται, ο Μ. Σαλμάς, εκτός από το να υπερχρεώσει το Δημόσιο με τη συνταγογράφηση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης γονάτου, την οποία υπερκοστολόγησε κατά 300%, χρησιμοποίησε την ιατρική του ιδιότητα υπογράφοντας μέσα σε έναν χρόνο 550 παραπεμπτικά για την εν λόγω εξέταση, τα οποία… παρέπεμπαν στο διαγνωστικό κέντρο που συστεγαζόταν με το ιατρείο του, το οποίο, όλως τυχαίως, ανήκει στον γαμπρό του, Αθανάσιο Αρβάλη!

Υπενθυμίζεται ότι για τα παραπάνω είχε φροντίσει η υπουργική απόφαση της 22 Δεκεμβρίου 2014, με την οποία ο τότε Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος υπέγραψαν απόφαση με την οποία αποδέχτηκαν τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας του ΚΕΣΥ για την εν λόγω εξέταση με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 2014. Υπενθυμίζεται επίσης ότι τις 19/2/2015, ο ΙΣΑ χορήγησε άδεια λειτουργίας σε ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο (κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία), δηλαδή σε αυτό του γαμπρού του κ. Σαλμά.

Τα παραπάνω αναδεικνύουν την καταστροφή που επέφερε στη χώρα η διακυβέρνηση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που σήμερα κουνάνε το δάχτυλο για τις ελλείψεις στην υγεία είναι οι ίδιοι που πλιατσικολόγησαν το Δημόσιο έχοντας μοναδικό μέλημα την εξυπηρέτηση συγγενών και φίλων. Τι έχει να πει άραγε για όλα αυτά ο διαπρύσιος θιασώτης της διαφάνειας πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης; Αναμένουμε εξηγήσεις

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here