Τη Πέμπτη στο αυτόφωρο Τζένος-Κουρτάκης για συκοφαντική δυσφήμιση- Η μήνυση του Π. Καμένου-Εισαγγελική έρευνα για απόπειρα εκβίασης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ)

Την Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου θα δικασθούν τελικά στο αυτόφωρο, μετά απο 48ωρη προθεσμία που ζήτησαν και πήραν, ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης και ο Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας Παναγιώτης Τζένος κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά τη μήνυση του κ. Καμμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι θα ζητήσουν τριήμερη προθεσμία.Την ίδια στιγμή ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης του υπουργού.

Στο δικαστήριο δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής οι υπερασπιστές του κ. Καμμένου για ηθική βλάβη που υπέστη ο εντολέας τους.

Το δικαστήριο διέταξε την άρση της κράτησης των δύο κατηγοροόμενων δημοσιογράφων.

Ο κ. Τζέννος, εξερχόμενος των δικαστηρίων μετά την αναβολή, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου, με πρακτικές που θυμίζουν Ερντογαν, ένας εκδότης κι ένας διευθυντής βρίσκονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο υπουργός επιστράτευσε μία ομάδα 25 αστυνομικών. Για ποιο λόγο βρισκόταν πριν από την Πρωτοχρονιά στις Άλπεις, τη στιγμή που ο λαός χειμάζεται από τις δικές του μνημονιακές πολιτικές;». «Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Χούντα είναι, θα περάσει», πρόσθεσε.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, Γιάννης Κουρτάκης ανέφερε: «Όταν κατοχύρωνα τον τίτλο «Ελευθερία του Τύπου» δεν πίστευα ότι το καθεστώς Τσίπρα-Καμμένου θα ερχόταν να συλλάβει έναν εκδότη κι έναν διευθυντή την ώρα της εργασίας τους. Η «Ελευθερία του Τύπου» θα κυκλοφορήσει ως ημερήσιο φύλλο. Χούντα είναι θα περάσει».

Η μήνυση Καμμένου

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ τους εγκαλεί στη μήνυσή του για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή και απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης με αφορμή επιθέσεις στον Πάνο Καμμένο μέσω του ανήλικου παιδιού του από τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1» για να αποσύρει κατηγορίες για την λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ με βάση την οποία ο Ιωάννης Κουρτάκης φέρεται να έλαβε το ποσόν των 843.000 ευρώ και ο Παναγιώτης Τζένος το ποσόν των 629.000 ευρώ.

Μπορείτε να δείτε εδώ ολόκληρη τη μήνυση Καμμένου

Η μήνυση που κατέθεσε ο Π. Καμμένος

Ακούστε εδώ αποσπάσματα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές στις οποίες αναφέρεται ο Π. Καμμένος:

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here