Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί, με μήνυμα υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους

Στην Αθήνα φτάνει σήμερα ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος θα συναντηθεί το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Η επίσκεψη έχει σκοπό να επιταχύνει τις διαδικασίες της διαπραγμάτευσης ώστε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-θεσμών ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί κομίζει μήνυμα υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Σε συνέντευξη που παραχώρησε  στο Έθνος, δήλωσε:

«Οι Ελληνες έχουν κάνει τόσο πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και επιτέλους η χώρα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα. Το ‘success story’ που γράφουμε μαζί, σημαίνει την επιστροφή στην ομαλότητα, αλλά μια νέα ομαλότητα με βιώσιμη δημόσια οικονομική πολιτική και μια ανταγωνιστική οικονομία, ικανή να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που οι Έλληνες χρειάζονται».

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης αναφέρεται πως στις 15:00 ο επίτροπος θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενώ αργότερα, στις 18:15, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει ενδιάμεσα, στις 17:00.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο επίτροπος θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία, κατά τη διάρκεια δείπνου, που οργανώνεται στο πλαίσιο του Συνεδρίου «The Greek Economy Conference του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, ο Επίτροπος Μοσκοβισί, θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒ και αμέσως μετά θα συναντηθεί με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εφη Αχτσιόγλου (ώρα 10:15, στο Υπουργείο).

Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα (ώρα 11:15).

Το πρόγραμμα του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο 7ο Δημοτικό Σχολείο του δήμου Γέρακα (ώρα 14.00, Αισώπου 11Β, Γέρακας), πρότυπο έργου ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα), που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (πρόγραμμα Jessica).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here