Στα 655 ευρώ η μέση σύνταξη με τον νέο ασφαλιστικό νόμο

Μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις των νέων συνταξιούχων, όσων δηλαδή αποχωρούν μετά την 13 Μαίου 2016, φέρνει ο νέος ασφαλιστικός νόμος. Οπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, η μέση νέα σύνταξη θα περιοριστεί, με βάση το νέο τρόπο υπολογισμού, στα επίπεδα των 655 ευρώ.

Η μείωση έως 30% στις νέες κύριες συντάξεις επέρχεται λόγω νέας μείωσης των ποσοστών αναπλήρωσης στο 40,7% στα 40 χρόνια ασφάλισης έναντι 60% που προβλεπόταν στους νόμους Λοβέρδου και 70% στον προηγούμενο νόμο Ρέππα.

Επίσης, λόγω υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών σε όλο τον εργασιακό βίο, αντί των πέντε καλύτερων από την τελευταία 10ετία που ίσχυε στο ΙΚΑ, του τελευταίου μισθού που ίσχυε στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες και του μισθού του Οκτωβρίου του 2011 που ίσχυε για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Μεγάλοι χαμένοι είναι οι συνταξιοδοτούμενοι με 35ετίες από όλα τα Ταμεία και το Δημόσιο, και κυρίως οι υψηλόμισθοι του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ – Τραπεζών.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού γίνεται με βάση την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ για την 20ετία και τον υπολογισμό της αναλογικής σύνταξης για τα χρόνια εργασίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here