Σε εξέλιξη η διάσκεψη του ΣτΕ για τις άδειες, υπό το βάρος καταγγελιών, παραβιάσεων της ιδιωτικής ζωής, πειθαρχικής έρευνας και προβλημάτων υγείας

Σε εξέλιξη είναι η τρίτη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία διεξάγεται υπό το βάρος καταγγελιών, σοβαρών προβλημάτων υγείας, παραβίασης προσωπικών δεδομένων δικαστών και πειθαρχικής έρευνας σε βάρος ανώτατου δικαστή, μέλους της συνθέσεως.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος ανώτατου δικαστικού λειτουργού που μετέχει στη διάσκεψη μετά από δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούσαν σχέσεις του με πρώην υποψήφια και νυν δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Στο προσωπικό περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του μέλους του ΣτΕ, που απευθυνόταν σε υποψήφια διαγωνισμού για τη Δικαιοσύνη, φέρεται να υπάρχουν και λεπτομέρειες διευκόλυνσης για τη συμμετοχή της στη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία.

Τον πειθαρχικό έλεγχο σε δικαστές του ΣτΕ διενεργεί σώμα στο οποίο προεδρεύει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, εν προκειμένω η Βασιλική Θάνου.

Για το θέμα αυτό εξέδωσαν ανακοίνωση η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ενωση Διοικητικών Δικαστών, επικρίνοντας την κατάφωρη παραβίαση προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής του δικαστή, μιλώντας γοα νοσηρά φαινόμενα που υπάρχουν μόνο σε φασιστικά καθεστώτα.

Επίσης, ένας εκ των Συμβούλων της Επικρατείας που μετέχουν στη διάσκεψη υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύεται. Ο δικαστής αντικαταστάθηκε από τον δεύτερο αναπληρωματικό, καθώς ο πρώτος είχε ατύχημα, έσπασε το πόδι του και δεν έχει συμμετάσχει σε καμία διάσκεψη μέχρι τώρα.

Αυτό σημαίνει ότι εάν ο ανώτατος δικαστής σε βάρος του οποίου έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία, δηλώσει κώλυμα και αποχωρήσει από την διάσκεψη, δεν υπάρχει αναπληρωματικός δικαστής να τον αναπληρώσει και επομένως είναι πιθανό να οδηγηθούμε σε νέα ακρόαση και επανάληψη της δικαστικής διαδικασίας από την αρχή.

Κατά τη διάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής δεν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του παραδεκτού, του βάσιμου και του έννομου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha και ΣΚΑΙ, καθώς και οι εταιρείες Alter Ego και «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), έχουν καταθέσει και νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. Οι αιτήσεις, επικεντρώνονται στα «πόθεν έσχες» των διαγωνιζομένων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here