Πολιτική κόντρα για τη Δικαιοσύνη, μετά τις παραιτήσεις στο ΣτΕ

Κόντρα ΝΔ-κυβέρνησης ξέσπασε αμέσως μετά την παραίτηση των δύο αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από την Δικαστική τους Ενωση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αναβλήθηκε η διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και τη στάση της Ενωσης δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Αμέσως σχεδόν η ΝΔ με ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου Γ. Κουμουτσάκου, έσπευσε νε επισημάνει την έντονη ανησυχία της ΝΔ για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική δικαιοσύνη. Η Νδ υπονόησε μάλιστα ότι υφίσταται θέμα παρεμβάσεων  στη Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση εννοείται, δηλώνοντας ότι θα προασπίσει την ανεξαρτησία της.

Αμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης. Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του πρωθυπουργού,

«Η ακαριαία αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην παραίτηση δύο δικαστικών από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, αλλά και τα όσα ανέφερε εχθές στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, καθιστούν σαφές, ακόμα και στον πλέον ανυποψίαστο πολίτη, το ποιος προσπαθεί, με κάθε μέσον και τρόπο, να επηρεάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Η ανακοίνωση του Γ. Κουμουτσάκου

«Εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία επανειλημμένα έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Για τις σοβαρές δυσλειτουργίες, τις περίεργες μεθοδεύσεις και τις απαράδεκτες κυβερνητικές παρεμβάσεις σε αυτήν.

Η σημερινή παραίτηση δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, επιβεβαιώνει και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις έντονες αυτές ανησυχίες μας. Ανησυχίες που για ακόμα μία φορά υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης,με τη χθεσινή δημόσια παρέμβασή του.

Είναι θέμα δημοκρατικής ευθύνης και καθήκοντος για τη Νέα Δημοκρατία να μην επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here