Πλήγμα για Τραμπ: ΜακΚέιν και άλλοι 60 Ρεπουμπλικανοί ζητούν να παραιτηθεί

Σοβαρό πλήγμα έχει υποστεί η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς περίπου 60 στελέχη των Ρεπουμπλικανών αποστασιοποιούνται από την υποψηφιότητα του, του ζητούν να αποσυρθεί και δηλώνουν ότι δεν θα τον ψηφίσουν.

Ενα μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, δημιουργείται ένα περίεργο κλίμα στις ΗΠΑ που ευνοεί εκ του αποτελέσματος την Χίλαρι Κλίντον, η οποία φαίνεται να επικρατεί όχι επειδή κερδίζει σε ψήφους και συμπάθεια, αλλά γιατί ο αντίπαλός της έσπασε ρεκόρ αντιπάθειας και απαράδεκτης πολιτικής συμπεριφοράς.  Η Χίλαρι είναι απλά το μή χείρον στην υπόθεση αυτή.

Ανάμεσα στους Ρεπουμπλοκανούς που απέσυραν την υποστήριξή τους στον Τραμπ είναι και ο γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν (μεταξύ άλλων, προεδρικός υποψήφιος το 2008). Σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως «είναι αδύνατο να συνεχίσω να προσφέρω ακόμη και υπό όρους υποστήριξη», τονίζοντας: «Η σύζυγός μου κι εγώ δεν θα ψηφίσουμε τον Τραμπ. Δεν ψήφισα ποτέ Δημοκρατικό προεδρικό υποψήφιο και δεν θα ψηφίσω ούτε την Χίλαρι Κλίντον, θα γράψω [στην κάλπη] το όνομα κάποιου καλού συντηρητικού Ρεπουμπλικανού που έχει τα προσόντα να γίνει πρόεδρος».

Εκ των 60 αυτών Ρεπουμπλικανών της κομματικής κορυφής, οι 20 είχαν καλέσει ανοικτά τον Τραμπ να παραιτηθεί από υποψήφιος. Μεταξύ τους ήταν η πρώην ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις, που χαρακτηριστικά είπε: «Αρκετά. Ο Τραμπ δεν πρέπει να γίνει πρόεδρος, πρέπει να αποσυρθεί».

Ο Τραμπ ωστόσο δεν καταλαβαίνει τίποτα. Απορρίπτει τις κατηγορίες, δεν παραιτείται και αντεπιτίθεται καταγγέλλοντας ΄αυτοί που στρέφονται εναντίον του είναι το κατεστημένο του κόμματος.

Μάλιστα επιστράτευσε και την σύζυγό του Μελάνια, η οποία είπε πως τα σεξιστικά σχόλια που ακούγεται να κάνει πριν δέκα χρόνια «δεν αντιπροσωπεύουν τον άνδρα που γνωρίζω» και συνέχισε, λέγοντας πως τα λόγια του ήταν «απαράδεκτα και προσβληκτικά απέναντί μου», πως ο μεγιστάνας «έχει την καρδιά και το μυαλό ηγέτη, ελπίζω πως ο κόσμος θα δεχθεί τη συγγνώμη του, όπως την έχω δεχτει εγώ, και θα επικεντρωθεί στα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας κι ο κόσμος».

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here