Παρέμβαση Ντράγκι υπέρ συμφωνίας για το χρέος: Συμφέρει Ελλάδα και Ευρωζώνη είπε, αδειάζοντας τον Σόιμπλε-Βλέπει πρόοδο, θέλει ολοκλήρωση αξιολόγησης

Είναι μια δημόσια, ανοικτή δήλωση-παρέμβαση του προέδρου του ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι υπέρ μιας συμφωνίας-λύσης για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, η οποία όπως τόνισε, είναι συμφέρουσα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Ο Σούπερ Μάριο, ζητά επίσης να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση, καθώς έχει διαπιστώσει πρόοδο τους τελευταίους μήνες και χαρακτηρίζει ολέθρια την διατάραξη της θετικής αυτής πορείας, 

Η παρέμβαση έγινε μάλιστα ενώπιον επισήμων ευρωπαικών θεσμών. Μιλώντας ενώπιον της
της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, και απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κύρτσου, ο κ. Ντράγκι ήταν κάτι παραπάνω από σαφής.

Οπως είπε, είναι ξεκάθαρο πως υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους και πως «είναι στο συμφέρον Ελλάδος και Ευρωζώνης να βρεθεί μια μακροχρόνια λύση που διασφαλίζει την βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα»..

Στη συνέχεια, ο Μάριο Ντράγκι αναφερόμενος στα μέτρα για το ελληνικό χρέος που θα αποφασιστούν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου είπε πως «προσβλέπουμε σε μια λύση που μπορεί να επαναφέρει την εμπιστοσύνη στη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους»

Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με την άποψη πως τα μέτρα για το ελληνικό χρέος πρέπει να συζητηθούν το 2018, με το τέλος του ελληνικού προγράμματος, ο κεντρικός τραπεζίτης υπογράμμισε τη «μεγάλη πρόοδο που έχουν επιτύχει οι Έλληνες τους τελευταίους μήνες» και χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντικό» να μην διαταραχθεί αυτή η θετική πορεία.

Τέλος, ο Μάριο Ντράγκι τόνισε πως το «καλύτερο σενάριο» είναι μια αίσια ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και συμπλήρωσε πως «υπάρχουν καλές προοπτικές για αυτό».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here