Παππάς: Να σταματήσει η ΝΔ τον θεσμικό εκβιασμό υπέρ των καναλαρχών

Τον έσχατο θεσμικό εκβιασμό της ΝΔ που αρνείται να συμμετάσχει στη συγκρότηση του ΕΣΡ προσφέροντας το καλύτερο δώρο τους αποτυχόντες καναλάρχες και το σύστημα ασυδοσίας, στηλίτευσε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς. 

Μιλώντας στο Κόκκινο, έκανε έκκληση στη Νδ να εγκαταλείψει αυτή τη τακτική διότι η κυβέρνηση δεν θα μείνει απαθής, όπως είπε.

Τα αποσπάσματα της συνέντευξης Παππά:

Νομίζω ότι η χθεσινή μέρα ήταν εξόχως αποκαλυπτική. Δηλαδή η ΝΔ είπε έξω από τα δόντια αυτό που όλοι καταλαβαίναμε. Είπε δηλαδή, ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Πρόκειται για τον έσχατο θεσμικό εκβιασμό για μια πολιτική επιλογή η οποία είναι πέραν των συνταγματικών επιταγών και της ηθικής και πολιτικής υποχρέωσης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι μια ευλογία, η οποία είναι το καλύτερο δώρο στους αποτυχόντες του διαγωνισμού. Το καλύτερο δώρο στην κατάσταση της ασυδοσίας, στην κατάσταση της αεροπειρατείας την οποία παραλάβαμε. Καλώ και από τη συχνότητα αυτή, τη ΝΔ να ανακαλέσει αυτή τη στρατηγική και να προσέλθει με καλή πίστη άμεσα στις συζητήσεις τις οποίες με τρόπο επίμονο και συστηματικό και με απόλυτη ανταπόκριση στα καθήκοντά του καλεί ο Πρόεδρος της Βουλής. Δεν δικαιούται η ΝΔ με τρόπο ανοιχτό και ξεδιάντροπο να υπονομεύει την συγκρότηση της Ανεξάρτητης Αρχής, η οποία είναι απαραίτητη, ξέρετε, και για να διασφαλίζει και αυτά που το Σύνταγμα, οι νόμοι και τα σχετικά προεδρικά διατάγματα προβλέπουν για την ποιότητα των προγραμμάτων που ο ελληνικός λαός δικαιούται να απολαμβάνει.

-Και σημαίνει μπλοκάρισμα αυτό αν η ΝΔ δεν κατέλθει; Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει;

Η πολιτεία πρέπει να έχει συνέχεια και να διασφαλίζει ότι η συνταγματική επιταγή για τον άμεσο έλεγχο του κράτους στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, είναι μια επιταγή η οποία καλύπτεται. Συνεπώς, εμείς, όπως και στις προηγούμενες φάσεις, έχουμε δηλώσει ότι δε μπορούμε και δεν δικαιούμαστε να μείνουμε αδρανείς. Για φανταστείτε λοιπόν ένα σκηνικό, όπου η δική μας κυβέρνηση επικαλούμενη την άρνηση της ΝΔ να προσέλθει στη συγκρότηση του ΕΣΡ είχε αδρανήσει. Για φανταστείτε να είχαμε εμείς αδρανήσει σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες και να λέμε, δε φταίμε εμείς, φταίει η ΝΔ που δεν έρχεται να συγκροτήσουμε με τα 4/5, μια πλειοψηφία στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για να βγάλουμε ΕΣΡ. Θα ήταν μια οδυνηρή επιλογή νομίζω για την παράταξη τη δική μας και κυρίως μια επιλογή η οποία δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του ελληνικού λαού για να μπει τάξη και σε αυτό το άναρχο τηλεοπτικό τοπίο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here