«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ σχέδιο εξόδου από το ευρώ»

 

«Δεν είχαμε ποτέ σχέδιο να βγούμε εκτός ευρώ (…) ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε αποσάθρωση, αλλά επανίδρυση της Ευρώπης» υποστήριξε πάντως στον Σκάι ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης.

Με το τρόπο αυτό ο κ. Ζαχαριάδης σχολίασε προηγούμενες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλου ο οποίος υποστήριξε, στον απόηχο δημοσιευμάτων για αναζήτηση εκτύπωσης δραχμών στη Ρωσία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέταζε όλα τα ενδεχόμενα.

«Δεν προέκυψε από το μηδέν αυτή η πληροφορία, τα ζητήματα που αφορούσαν τη σχέση μας με τους δανειστές και την παρουσία μας στην ΕΕ… Όταν μας πίεζαν πολύ σκληρά είχε αναπτυχθεί φιλολογία στο έσχατο της σύγκρουσης αν θα έπρεπε να αναζητήσουμε και άλλες λύσεις» υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Τα σκληρά διλήμματα που ετίθεντο στην κυβέρνηση είναι γνωστά, όπως και το περιεχόμενο της επιστολής Γιούνκερ… Τελικά καταλήξαμε στην επιλογή παραμονής στην ευρωζώνη», συμπλήρωσε ο βουλευτής

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο κ. Βαρουφάκης, ως υπουργός Οικονομικών, έθετε επίσημα στο τραπέζι το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη ζώνη του ευρώ.

«Δεν ήταν γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ να φύγουμε από το ευρώ, αλλά να παλέψουμε εντός του κοινού νομίσματος» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας.

«Η κυβέρνηση ήθελε να μας κάνει Αλβανία Νο2» τόνισε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζιδάκης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here