Ο επικίνδυνος κ. Σόιμπλε: Κόντρα στις ανάγκες της Ευρώπης, ζητά από την ΕΚΤ τερματισμό της νομισματικής χαλάρωσης

Σε αντίστροφη πορεία από τις ζωτικές ανάγκες του ευρωπαικού εκκρεμούς κινείται ο Β. Σόιμπλε. Εχοντας στο μυαλό του, μόνο τα γερμανικά οικονομικά συμφέροντα, επιχειρεί να διαλύσει κάθε προοπτική ανάκαμψης της ευρωπαικής οικονομίας συνολικά.

Πιστός στο δόγμα αυτό, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κάλεσε σήμερα την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα να αρχίσει να αντιστρέφει σταδιακά την επεκτατική νομισματική πολιτική της με τα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης, προσθέτοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει προσεκτικά.

«Δεν θα κουραστώ να λέω ότι θα προτιμούσα αυτό να άρχιζε όσο το δυνατόν συντομότερα», δήλωσε, τονίζοντας πως «η έξοδος από αυτή την ασυνήθιστη νομισματική πολιτική πρέπει να γίνει με τεράστια προσοχή», προειδοποιώντας για πιθανές αντιδράσεις-σοκ σε τέτοια μέτρα.

Ετσι εξηγείται και η μανία του κ. Σόιμπλε,  να αντιτίθεται σε μέτρα ρύθμισης του ελληνικού χρέους, αφού θεωρεί ότι αυτή η πολιτική της χαλάρωσης είναι επιζήμια για την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ ως σύνολο και άρα την αξιοπιστία του ευρώ.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε επίσης τη Μ. Βρετανία να μην προχωρήσει σε μεγάλες περικοπές των εταιρικών φόρων, λέγοντας ότι όσο η χώρα παραμένει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες της.

Στο θέμα απάντησε σήμερα και εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση είχε ήδη παρουσιάσει επιγραμματικά τα σχέδια για μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 17% έως το 2020 και χαρακτήρισε «εικασίες» τις όποιες συζητήσεις για περαιτέρω μειώσεις.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here