Ορκίζονται τα μέλη του ΕΣΡ-Αναλαμβάνουν το έργο της αδειοδότησης

 

 

Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στις 14.00, στην έδρα του ΕΣΡ, Πανεπιστημίου & Αμερικής 5, πραγματοποιείται η ορκωμοσία των νέων μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση και του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκου  Παππά. 

Η διαδικασία επιταχύνεται πλέον, καθώς τα μέλη του ΕΣΡ καλούνται πλέον να αναλάβουν το δύσκολο έργο της αδειοδότησης των καναλιών, μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ότι μόνο αυτό είναι αρμόδιο, σύμφωνα με το Σύνταγμα να διενεργήσει τον σχετικό διαγωνισμό.

Το ΕΣΡ θα κληθεί να αποφασίσει επίσης μαζί με την κυβέρνηση τον αριθμό των αδειών αλλά και να ξεκαθαρίσει το μεταβατικό τοπίο, επιβάλλοντας όρους ισονομίας και διαφάνειας έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης οριστικών αδειών.

Πρόεδρος του νέου ΕΣΡ είναι πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθ. Κουτρομάνος και αντιπρόεδρος ο δημοσιογράφος Ριχ. Σωμερίτης. Τα υπόλοιπα μέλη του ΕΣΡ΅είναι ο κ. Γ. Πλειός, η κ. Λίλιαν Μήτρου, η κ. Πόπη Διαμαντάκου,  η κ. Δημ. Παπαδοπούλου, ο κ. Γ. Σαριδάκης, ο κ.  Β. Καραποστόλης, και ο κ. Nικόλαος  Kιάος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here