Ντάισελμπλουμ: Στα μέσα 2018 μέτρα και αριθμοί για το ελληνικό χρέος

Είναι σημαντικό για την Ευρωζώνη και την Ελλαδα να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στον ΑΝΤ1 την Κυριακή. Σημείωσε ότι το Ταμείο θέλει να έχει νούμερα για την ανακούφιση του χρέους από τώρα, ωστόσο το Eurogroup εκτιμά ότι είναι πολύ νωρίς και πως θα υπάρχει πιο πλήρης εικόνα στα μέσα του 2018.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν έχει βρεθεί μεταξύ των εταίρων κοινό έδαφος για τους όρους διευθέτησης του χρέους, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε: «Όπως ξέρετε, στο Eurogroup του Μαΐου βάλαμε ένα «πακέτο» στο τραπέζι. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με το χρέος. Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε βήματα, αν είναι απαραίτητο. Το ΔΝΤ θα επανέλθει στο τέλος του χρόνου, ζητώντας μας να γίνουμε πιο ακριβείς. Θα δούμε πως θα πάει. Είναι σημαντικό και για εμάς και για την Ελλάδα, το ΔΝΤ να παραμείνει αναμεμειγμένο».

Αποφεύγοντας να πάρει θέση για την ένταση μεταξύ των δανειστών από τη διαμάχη Λαγκάρντ-Σόιμπλε για την ανάγκη διευθέτησης του ελληνικού χρέους, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε: «Όχι δεν το νομίζω. Υπάρχει ένα θέμα χρόνου. Εκείνοι θέλουν να έχουν νούμερα για την ανακούφιση του χρέους ήδη από τώρα, κάτι που το καταλαβαίνω, διότι πρέπει να κάνουν υπολογισμούς για την βιωσιμότητα του χρέους. Το Eurogroup είναι της γνώμης ότι είναι πολύ νωρίς, μπορούμε να είμαστε πιο πλήρεις προς το τέλος του προγράμματος, στα μέσα του 2018. Αυτό αφορούν οι μεταξύ μας συνομιλίες. Σήμερα είναι πολύ νωρίς».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here