Μητσοτάκης στο Bloomberg: Εκανε διεθνές το αίτημα εκλογών, υπονομεύοντας τη σταθερότητα και την ανάκαμψη στη χώρα

Τα κατάφερε τελικά ο Κυρ. Μητσοτάκης και διεθνοποίησε το αίτημα του για εκλογέε στην Ελλάδα, υπονομεύοντας την σταθερότητα και την πορεία προς την οικονομική ανάκαμψη, χάριν των ιδιοτελών του κομματικών σκοπιμοτήτων ή άλλων συμφερόντων.

Ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg,, έθεσε σε διεθνές ακροατήριο το αίτημα του για εκλογές στην Ελλάδα,  χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση την πιο ανίκανη των τελευταίων ετών. Δεσμεύτηκε ότι η Ν.Δ. μπορεί να εκπλήξει ευχάριστα να αποδείξει ότι «ο λαϊκισμός μπορεί να νικηθεί».

Αρνήθηκε να προβλέψει πότε θα γίνουν εκλογές, ωστόσο, σημείωσε ότι όσο πιο σύντομα διεξαχθούν τόσο καλύτερο για τη χώρα. Τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση και έχει την αίσθηση «ότι δεν θα αργήσουν οι εκλογές».

Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης κάνει οτι μπορεί για να αποτύχει η προσπάθεια της κιυβέρνησης αλλά και της χώρας. Δεν διστάζει να υποθηκεύσει το μέλλον των Ελλήνων προς όφελος αλλότριων επιδιώξεων.

Στόχος της Ν.Δ., σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη είναι να λάβει όσο το δυνατόν πιο ισχυρή εντολή και ότι «ακόμη και εάν εκλεγούμε αυτοδύναμοι, θα επιδιώξουμε να σχηματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ευρύ κυβερνητικό σχηματισμό».

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχασε δύο χρόνια με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε το τρίτο μνημόνιο αχρείαστο και προϊόν «μιας καταστροφικής διαπραγμάτευσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Εκτίμησε ότι δεν βλέπει σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας, «βλέπω όλο και λιγότερες επενδύσεις. Βλέπω όλο και περισσότερους νέους Έλληνες να εγκαταλείπουν τη χώρα. Βλέπω ένα παραλυμένο τραπεζικό σύστημα. Και δεν βλέπω μια Κυβέρνηση ικανή να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε την ανάγκη να μειωθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 προσθέτοντας ότι για να διαπραγματευτούμε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. «Πρέπει να προχωρήσουμε σε δομικές μεταρρυθμίσεις. Να μας ανήκει κάθε μεταρρύθμιση» σημείωσε.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα και της εκπαίδευσης.

Σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους εκτίμησε ότι το ποσοστό ελάφρυνσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Έκανε λόγο για υποτίμηση των πραγματικών δυνατοτήτων ανάπτυξης της οικονομίας από το ΔΝΤ.

«Σκοπεύουμε να στηριχθούμε στην ουσία της πολιτικής. Δεν θα εκστομίσουμε ψεύτικες υποσχέσεις» τόνισε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here