Με προβλήματα η σημερινή, τρίτη, διάσκεψη στο ΣτΕ για τις άδειες

 

Με δύο προβλήματα, όχι όμως αξεπέραστα, συνεχίζεται σήμερα, η τρίτη διάσκεψη της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες. Και τα δύο αφορούν σε δύο δικαστές μέλη του Δικαστηρίου.

Ενας σύμβουλος Επικρατείας, ο Αριστόβουλος Βώρος, νοσηλεύεται με έμφραγμα και έχει ήδη υποβληθεί σε επέμβαση στεντ με συνέπεια να μην μπορεί να λάβει μέρος στη συνεδρίαση. Ωστοσο το πρόβλημα δεν είναι ανυπέρβλητο, καθώς μπορεί να αναπληρωθεί από έναν από τους δύο αναπληρωματικούς δικαστές.

Το άλλο πρόβλημα αφορά την πειθαρχική έρευνα που διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος σε βάρος άλλου δικαστικού λειτουργού του ΣτΕ, που μετέχει επίσης στη διάσκεψη. Η έρευνα διατάχθηκε μετά από δημοσίευμα για στενές προσωπικές σχέσεις συνδρομή τους σε υπόθεση σπουδάστριας της Εθνικής Σχολής Δικατών το 2014 που έγινε στη συνέχεια δικαστής στο ΣτΕ.

Το επίμαχο δημοσίευμα την παραμονή της προηγούμενης, δεύτερης διάσκεψης της Ολομέλειας, θεωρήθηκε από πολλούς δικαστές, ως απόπειρα εκφοβισμού και επηρεασμού της δικανικής τους κρίσης.

Ωστόσο, ούτε στην περίπτωση αυτή, υπάρχει μείζον ζήτημα,  καθώς ο συγκεκριμένος δικαστής που ελέγχεται δεν έχει νομικό κώλυμα λόγω της πειθαρχικής έρευνας και  μπορεί να μετάσχει κανονικά στη διάσκεψη. Μπορεί πάντως και να αποχωρήσει, όποτε θα αντικατασταθεί από τον έτερο των αναπληρωματικών.

Πρόβλημα θα δημιουργηθεί εάν τεθεί ζήτημα και τρίτης αναπλήρωσης δικαστή.

Ολα τα γεγονότα αυτά, έχουν βαρύνει την διάσκεψη του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here