Μαξίμου: Κατήφορος και εκτροπή ΝΔ στο θέμα ΕΣΡ, αδειάζει Χατζιδάκη, παρεμβαίνει ωμά στη Δικαιοσύνη- Ποιους όρους θέτει η ΝΔ

Δριμεία επίθεση κατά της ΝΔ για τη γραμμή της υπέρ των καναλαρχών μέχρι τέλους την οποία έχει υιοθετήσει ο αρχηγός της Κυρ. Μητσοτάκης, εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου. Σε ανακοίνωση του Γραφείου του πρωθυπουργού, κάνει λόγο για ολισθηρό και επικίνδυνο κατήφορο της ΝΔ που οδηγεί σε εκτροπή και ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα καταγγέλλεται η ΝΔ ότι αδειάζει και τον αντιπρόεδρο της που εξέφρασε μια πιο διαλλακτική στάση, αφήνοντας ανοικτό το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ.

Αργότερα με νεότερη ανακοίνωσή της η ΝΔ έθεσε όρους για τη συγκρότηση του ΕΣΡ γεγονός που μπορεί να επιτρέψει την συγκρότησή του,

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

Στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να διασφαλίσει τα συμφέροντα των καναλαρχών, η Νέα Δημοκρατία εκτρέπεται ολοένα και περισσότερο

Με την ανακοίνωσή της, («η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων γνωρίζει ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός…») σπεύδει να προκαταλάβει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιχειρώντας ωμή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη.

Επιπλέον παραδέχεται ανοιχτά ότι επιδιώκει την παράλυση του ΕΣΡ , ακολουθώντας μια επαίσχυντη και βαθύτατα αντιθεσμική πρακτική, προκειμένου να προστατεύσει όσους κατέχουν αυθαίρετα δημόσιες συχνότητες.

Τους καλούμε να συνέλθουν γιατί ο κατήφορος που έχουν πάρει, είναι ολισθηρός και επικίνδυνος.

Το ότι η ΝΔ «αδειάζει» με εκκωφαντικό αλλά και υποτιμητικό τρόπο τον ίδιο τον αντιπρόεδρό της κ. Χατζηδάκη, ας το διαχειριστούν εσωτερικά.

Η θέση Χατζιδάκη

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ,Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, κράτησε μια πιο διαλλακτική στάση, παίρνοντας αποστάσεις από την σκληρή επίσημη γραμμή της ΝΔ, λέγοντας:

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο να είμαστε απέναντι στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Αν είδατε τη θέση μας στο θέμα της Αρχής Προστασίας των Δεδομένων ή στο θέμα της επιλογής του νέου Συνηγόρου του Πολίτη θα δείτε πως βρέθηκε λύση διότι και από την πλευρά της κυβέρνησης υπήρχε άλλο πνεύμα

Στο ερώτημα αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκοπεύει στη συζήτηση συγκρότησης του ΕΣΡ να το συνδέσει με τα προβλήματα που επικαλείται στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Αφήστε να δούμε τι θα φέρει η κυβέρνηση και τι θα έχει αποφασίσει μέχρι τότε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό που θέλω να κρατήσουμε όλοι στη μνήμη μας είναι ότι η ΝΔ δεν είναι “κολλημένη” με το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ».

H επίσημη θέση της ΝΔ

Στο Μέγαρο Μαξίμου απάντησε η ΝΔ ζητώντας επιστροφή αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ και συζήτηση των μελών του από μηδενική βάση. Πρόταση που μπορεί να ανοίξει το δρόμο της αναγκαίας θεσμικής συνεννόησης για την συγκρότηση του.

Η Κυβέρνηση ήταν εκείνη που εμπόδισε τη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ., προτείνοντας 7 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις 9 θέσεις.

Η Κυβέρνηση ήταν εκείνη που παρέκαμψε το Ε.Σ.Ρ., παρά τη ρητή πρόβλεψη του Συντάγματος, για να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο με τον νόμο Παππά.

Και σήμερα έχουν το θράσος να κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία επειδή επιμένουμε στο αυτονόητο.

Επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο Ε.Σ.Ρ. και συζήτηση για τη συγκρότησή του από μηδενική βάση και σε κλίμα συνεννόησης.

Το μόνο που κρατάει όρθια αυτήν την τραγική Κυβέρνηση είναι το θράσος της.

Τίποτα άλλο».

Ανταπάντηση της κυβέρνησης

Θράσος είναι να μην έχεις κάνει τίποτα για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου επί 27 χρόνια, να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα της διαπλοκής, και να ζητάς και τα ρέστα.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το επόμενο βήμα είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ. Ας προσέλθει η ΝΔ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here