Μέρκελ: Χωρίς ελευθερία μετακίνησης προσώπων δεν υπάρχει ενιαία αγορά

Στις διαπραγματεύσεις με τη Μεγάλη Βρετανία εν όψει Brexit, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παραμείνει σταθερή στη θέση της ότι η πρόσβαση στην ενιαία αγορά της συνδέεται με την ελευθερία της μετακίνησης των πολιτών, ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Αν δεν ξεκαθαρίσουμε ότι η πλήρης πρόσβαση στην ενιαία αγορά συνδέεται με την πλήρη αποδοχή της ελευθερίας μετακίνησης, τότε το κάθε μέλος της Ε.Ε. θα αρχίσει να κάνει ό,τι θέλει», δήλωσε η κ. Μέρκελ σε συνέδριο της Ένωσης Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI).

Η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι το Brexit είναι σημείο καμπής για την Ε.Ε., ενώ προειδοποίησε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ε.Ε. και του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα είναι εύκολες, εξηγώντας ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι είδους πρόσβαση θα έχει η μία πλευρά στην αγορά της άλλης.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης επισήμανε ότι είναι πεπεισμένη πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ε.Ε. και του Καναδά για τη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία (CETA) θα έχουν αίσιο τέλος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here