Λέσβος: Αφαιρέθηκε το λουκέτο της ντροπής, παραιτήθηκε η πρόεδρος γονέων: «Η θέση κάθε παιδιού είναι στο σχολείο»

 

Αφαιρέθηκε τελικά, μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η κίνηση γονέων να κλειδώσουν την πύλη του 8ου Δημοτικού Σχολείου Λέσβου προκειμένου να εμποδίσουν τη φοίτηση προσφυγόπουλων σε αυτό.

Το Σάββατο, αντιπροσωπεία των γονέων σφράγισε το σχολείο όπου από τη Δευτέρα αναμένεται να φοιτήσουν συνολικά 8 προσφυγόπουλα. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Μαρία Κουρδουσά παραιτήθηκε σήμερα, εκφράζοντας ακοικτά τη διαφωνία της με τέτοιες ενέργειες.

«Διαφωνώ με όλα όσα έγιναν. Οι αρχές μου και ο τρόπος που μεγαλώνω τα παιδιά μου απέχουν από το κλείσιμο του σχολείου. Ως γονιός πιστεύω ότι η θέση του κάθε παιδιού είναι στο σχολειό,»  δηλώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, Μαρία Κουρδουσά, στην ΕΡΑ Αιγαίου.

Η κυρία Κουρδουσά διαχώρισε ανοιχτά τη θέση της για την απόφαση ορισμένων γονέων να κλειδώσουν με λουκέτο την εξώπορτα του 8ου Δημοτικού. Για τα γεγονότα, η κυρία Κουρδουσά τόνισε: «Προσπάθησα από την αρχή να πείσω τους υπόλοιπους γονείς ότι πρέπει να περιμένουμε την ενημέρωση για το ζήτημα. Δυστυχώς η ανεξέλεγκτη αντίδραση ορισμένων δεν μου άφησε περιθώριο για καμία άλλη ενέργεια. Νιώθω ότι ντροπή για τις εικόνες που κυκλοφόρησαν από το σχολείο μας στο οποίο φοιτούν ήδη δεκάδες παιδιά μεταναστών και στο σύνολό τους οι γονείς είναι άνθρωποι οικογενειάρχες και ανεκτικοί. Μεγαλώνω τα παιδιά μου με τις αξίες του σεβασμού, της αλληλεγγύης, και της αγάπης για το συνάνθρωπο. Μπορώ να δικαιολογήσω το φόβο ορισμένων γονέων, αλλά η θέση των προσφυγόπουλων είναι μέσα στα παιδιά γιατί πάνω απ΄όλα είναι παιδιά και μάλιστα προέρχονται από δύσκολες καταστάσεις.

Καλώ όλους τους γονείς να σκεφτούν πως σε αυτό το σχολειό κάποτε φοίτησαν οι παππούδες μας, οι οποίοι ήταν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, και να πράξουν το χρέος τους να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά. Θα είναι το καλύτερο μάθημα που θα πάρουν τα παιδιά μας από τα σχολειά.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here