Κυρίτσης: Ο Στουρνάρας υπονόμευσε τη διαπραγμάτευση

Επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό, Γ. Κυρίτσης, λέγοντας πως την εποχή της διαπραγμάτευσης ήταν «με τους άλλους», δηλαδή τους δανειστές, κι αυτό υπονόμευσε τη διαπραγμάτευση.

«Εγώ άκουσα για ακόμη μία φορά τον διοικητή της ΤτΕ να δηλώνει ευθαρσώς, σχεδόν να καμαρώνει, ότι το διάστημα της διαπραγμάτευσης ο ίδιος βρισκόταν σε επικοινωνία και σε δική του διαπραγμάτευση και συνεννοήσεις με θεσμικούς και εξωθεσμικούς κύκλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν την οποία επεδίωκε η κυβέρνηση.

» Αυτό είναι ένα πρόβλημα, γιατί αν κάνεις μία διαπραγμάτευση και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας είναι με τους ‘άλλους’, υπονομεύεται η διαπραγμάτευση» τόνισε ο κ. Κυρίτσης στον Σκάι.

«Επεδίωκε αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επεδίωξε η κυβέρνηση της χώρας, άρα ήταν με την πλευρά των δανειστών» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τον θόρυβο για τους πλειστηριασμούς, ο κ. Κυρίτσης είπε: «Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη λένε, δεν το θεωρούμε αφετηριακά αρνητικό ότι υπάρχει κινητοποίηση. Όταν κινητοποιείται ο κόσμος, ξεκαθαρίζουν ορισμένα πράγματα».

Πρόσθεσε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει γενική άρση προστασίας στους πλειστηριασμούς, κάνουμε προσπάθεια για να το περιορίσουμε αυτό και νομίζω ότι θα αποδώσει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here