Κυβέρνηση: Τα στοιχεία δείχνουν ήδη σταθερή στροφή στην ανάπτυξη

Την αισιοδοξία της κυβέρνησης και πολλών αναλυτών για την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, επιβεβαιώνουν πλέον και οι αριθμοί. Αυτό που κυρίως φοβούνται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι σύμμαχοι του στο μέτωπο της διαπλοκής, μετατρέπεται ήδη σε αργά αλλά σταθερά σε πραγματικότητα.

«Τα στοιχεία που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ στην έκθεση των Τριμηνιαίων Εθνικών Λογαριασμών, αποτυπώνουν την θετική πορεία της Ελληνικής Οικονομίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος. Και συνεχίζει:

«Το ΑΕΠ καταγράφει μεγέθυνση 1,5% για το Γ’ Τρίμηνο του 2016 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος το 2015 και 0,5% έναντι του Β’ Τριμήνου του 2016. Η ελληνική οικονομία δεν έχει γνωρίσει αντίστοιχο ρυθμό μεγέθυνσης από το πρώτο τρίμηνο του 2008.

Η επίδοση αυτή υπερβαίνει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις και επιβεβαιώνει την σταθερή στροφή της ελληνικής οικονομίας, ήδη από σήμερα, προς την ανάπτυξη», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι τα οφέλη από την ανάπτυξη να έχουν αποτύπωμα στην καθημερινότητα και τις συνθήκες ζωής και εργασίας της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική αυτή η αναπτυξιακή τροχιά, για την λήψη μέτρων  ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους και την ένταξη της χώρας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ». καταλήγει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here