Τι απαντά η κυβέρνηση για τη κριτική σε σχέση με τις δηλώσεις Ερντογάν

Με δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιτίθεται στη ΝΔ την οποία εγκαλεί για έλλειψης σύνεσης και σοβαρότητας, με αφορμή την κριτική που άσκησαν στελέχη της όσον αφορά τη στάση του χθες το απόγευμα στις δηλώσεις Ερντογάν με τις οποία αμφισβητούσε τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο κ. τζανακόπουλος, εξηγεί ότι σ ένα τόσο σοβαρό θέμα η κυβέρνηση έπρεπε να περιμένει την επιβεβαλίωση και την επίσημη μετάφραση πριν προχωρήσει σε δηλώσεις και τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης στο θέμα αυτό.

Η ΝΔ είναι επικίνδυνη για τον τόπο, όχι για την κυβέρνηση, καταλήγει.

Ολη η ανακοίνωση:

Η ελληνική κυβέρνηση τοποθετείται πάντα σε επιβεβαιωμένα γεγονότα. Ειδικά στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως οι χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, η δέουσα στάση προϋπέθετε την επιβεβαίωση της είδησης και φυσικά την επίσημη μετάφραση.

Η επιβεβαίωση της είδησης ήρθε μετά το πέρας της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Σε κάθε περίπτωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την πάγια και σαφή θέση της χώρας στο ζήτημα της Συνθήκης της Λωζάννης. Θέση η οποία έχει επαναληφθεί σε όλους τους τόνους τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τον Υπουργό Εξωτερικών.

Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται ούτε για παιχνίδια, ούτε για διαγωνισμό ατάκας. Χρειάζεται σύνεση και σοβαρότητα, αρετές τις οποίες στερείται η ΝΔ και ο εκπρόσωπος της. Αν κάποιος χρειάζεται να σοβαρευτεί αυτή είναι η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ που τοποθετήθηκε δια του εκπροσώπου του στο ίδιο κλίμα.

Επαναλαμβάνουμε: Η ΝΔ είναι επικίνδυνη για τη χώρα, όχι για την κυβέρνηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here