«Κανένα σπίτι σε χέρια εφορίας» – Παγώνει η κυβέρνηση τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Στο «πάγωμα» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς την Εφορία, τουλάχιστον έως το τέλος του 2017, προσανατολίζεται η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια  να περιορίσει το πολιτικό κόστος που αντιμετωπίζει από τις αντιδράσεις.

Οι κινητοποιήσεις και οι εικόνες από τα ειρηνοδικεία όπου κάθε Τετάρτη βγαίνουν στο σφυρί ακίνητα οφειλετών για χρέη προς τις τράπεζες αλλά και το Δημόσιο  έχουν δημιουργήσει μεγάλη ένταση μεταξύ βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών και θυμίζει αναπόφευκτα το κεντρικό σύνθημα (τω καιρώ εκείνω) «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».


Για  τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές προς το δημόσιο  δεν υπάρχει καμία μέριμνα και έτσι ακόμα και χαμηλά χρέη μπορούν  να βγάλουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία.

Με εντολή του πρωθυπουργού προωθείται τροπολογία το συντομότερο δυνατό στη Βουλή.

Φαίνεται πως ο πήχυς μπαίνει στα 180.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας προκειμένου για άγαμους με προσαύξηση 20.000 ευρώ για κάθε παιδί έως και το τρίτο. Παράλληλα, προβλέπεται και εισοδηματικό κριτήριο.

Από τους πλειστηριασμούς της Εφορίας θα προστατεύονται οφειλέτες με οικογενειακό εισόδημα (με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης) στο ύψος των 13.906 ευρώ για άγαμους και 23.659 ευρώ για ζευγάρια με προσαύξηση 5.714 ευρώ για όσους έχουν έως τρία παιδιά.
 
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here