Ισόβια για τον πατέρα της Αννυς και το φίλο του-Κάθειρξη 6 ετών στη μητέρα

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο το πατέρα της μικρής Αννυ και τον φίλο του, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Νωρίτερα το δικαστήριο τους είχε κρίνει ενόχους για ανθρωποκτονία από πρόθεση. 
Σε κάθειρξη 6 ετών καταδικάσθηκε και η μητέρα της Αννυς για κακουργηματική έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
Συγκεκριμένα: 

– στον πατέρα της μικρής Άννυς, Σάββα επιβλήθηκε: Ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, ποινή φυλάκισης 2 ετών για την περιύβριση νεκρού και άλλα δύο χρόνια για την πράξη της παράνομης οπλοχρησίας. Τέλος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία επιβλήθηκε ποινή φυλακισης 1 έτους.

– στον φίλο του Νικολάι: ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονίας, για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού 2 έτη και φυλάκισης 2 χρόνων για παράνομη οπλοχρησίας.

– στη μητέρα του παιδιού, Δημήτρηνα: επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών, που αποτελεί και την ελάχιστη δυνατή ποινή για την κακουργηματική εκθεση ενηλίκου ανηλίκου. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς μειοψήφισαν δύο τακτικοί δικαστές και μία ένορκος, οι οποίοι ειπχαν την άποψη ότι θα πρέπει να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών.

-για τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος: καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για το αδίκημα της ψευδορκίας.

 

Απόρησε με την απόφαση ο πατέρας

«Πως είμαι ένοχος;» αντέδρασε ο κατηγορούμενος, για να λάβει την απάντηση του προέδρου: «θα το δείτε στο σκεπτικό της απόφασης όταν συνταχθεί».

 

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας, Μαρία Δημητριάδου, στην αγόρευσή της επί των ελαφρυντικών, πρότεινε να μην δοθεί κανένα στους Σάββα και Νικολάι που καταδικάστηκαν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

«Και οι δυο εκδίδονται επί χρημασι με ομόφυλους και δεν άσκησαν ποτέ ένα επάγγελμα στη ζωή τους. Πώς να προτείνω το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου; Να πω ότι ασκούσαν έργο προσφοράς; Είναι αμετανόητοι, ψυχροί, ψύχραιμοι και εκτέλεσαν ψυχρά την πράξη» επεσήμανε η εισαγγελική λειτουργός.

Για τη Δημήτρηνα Μπορίσοβα, μητέρα της μικρής Άννυς, για την οποία είχε ζητήσει να κριθεί αθώα σε αντίθεση με την τελική κρίση του δικαστηρίου, ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων. Όπως ανέφερε: «ζητάω να δεχθεί το δικαστήριο ότι εκείνη έφυγε στη Γερμανία για να φτιάξει το μέλλον το δικό της και της οικογένειάς της».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here