Εκτός Δημοκρατικής Ευθύνης ο Χάρης Θεοχάρης

Ο  ανεξάρτητος βουλευτής, αποχωρήσας από το Ποτάμι, Χάρης Θεοχάρης και η Δημοκρατική Ευθύνη, το κόμμα που ο ίδιος συνίδρυσε το καλοκαίρι, μαζί με τον Αλέκο Παπαδόπουλο, πήραν πολιτικό διαζύγιο. 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, του εύχονται καλή επιτυχία στις επόμενες αναζητήσεις του και τον ευχαριστούν για τη μέχρι τώρα συμμετοχή του. Το καρφί, αναφέρεται προφανώς στις επόμενες εκλογικές συμπράξεις του κ. Θεοχάρη καθώς πολλοί στοιχιματίζουν ότι επόμενος σταθμός στην μικρή αλλά πλούσια πολιτική του καριέρα, θα είναι η αγκαλιά τηςε ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αφορμή της ρήξης, όπως αναφέρεται ήταν «η προσπάθειά του να επικαλεστεί μία ανύπαρκτη μέχρι σήμερα διαφωνία περί συνεργασιών με άλλα κόμματα, προφανώς για να ακολουθήσει τη δική του πορεία».

Στην ανακοίνωση της Δημ. Ευθύνης αναφέρεται ότι «συνεχίζουμε με πίστη στις βασικές μας αρχές ως μία αυθεντικά νέα πολιτική κίνηση με σκοπό την υπεράσπιση της Ελλάδας της δημιουργίας και της παραγωγής, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών, όπως ορίζεται στην ιδρυτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Ευθύνης».

«Όσον αφορά στην αναβάθμιση του χώρου που υπηρετούμε, αυτή μπορεί να γίνει μόνο με όρους πολιτικής αξιοπιστίας και ποιότητας από ανθρώπους της εποχής και όχι από συνενώσεις παλιών μηχανισμών» προσθέτουν χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω κίνηση ιδρύθηκε με πρωτοβουλία 1500 και πλέον πολιτών, και στηρίχθηκε από 50 προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και ο Αλέκος Παπδόπουλος, ο Χάρης Θεοχάρης, ο Γιάννης Ρέγκας, ο Λαοκράτης Χαλβατζής κ.ά.

Η «Δημοκρατική Ευθύνη» πέρασε σε ένα επόμενο στάδιο, της προσωρινής οργάνωσής της, ενόψει της ιδρυτικής συνδιάσκεψης, η οποία τοποθετείται περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

Εξέλεξε 61μελές Γενικό Συμβούλιο, 9μελές Εκτελεστικό Συμβούλιο, καθώς και μία «τρόικα», αποτελούμενη από τον Θωμά Παπαλιάγκα, Παναγιώτη Τσίρη και Γιώργο Χατζηθεοφάνους, οι οποίοι αναλαμβάνουν και την πολιτική εκπροσώπηση του κόμματος.

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος θα παίξει πλέον πολύ ενεργό ρόλο στη στήριξη και μόνο του κόμματος, χωρίς ο ίδιος να μετέχει στα κομματικά όργανα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here