Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το οικονομικό έτος 2017, ύστερα από εισηγήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Χρήστου Καραμάνου και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για τον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό, Καλλιόπης Σταυροπούλου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών τόνισε μεταξύ άλλων ότι στον Προϋπολογισμό έχουν ενταχθεί 1.005 έργα, κόστους 1.5 δις, εκ των οποίων τα 786 είναι νέα έργα που ενέταξε στο Πρόγραμμα η Διοίκηση της Περιφέρειας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό.

Από την πλευρά της, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός «δεν μπορεί να κατηγορείται από κάποιους ότι δεν οδηγεί πουθενά και ότι παράλληλα κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την Περιφέρεια». Η ίδια αντέκρουσε τις βασικές κατηγορίες που διατύπωσε η αντιπολίτευση, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, το «εμβληματικό, υπερτοπικής σημασίας για ολόκληρη την Αττική έργο ανάπλασης του Φαληρικού όρμου». Η ίδια επισήμανε συγκεκριμένα πως «δεν πρόκειται για έργο του Νιάρχου» αλλά για «έργο – απάντηση σε όλους όσοι, στην προσπάθειά τους, να αρθρώσουν πάση θυσία αντιπολιτευτικό λόγο, ανίκανοι να συμβάλλουν με θετικές προτάσεις στον Προϋπολογισμό, καταφεύγουν στα ψεύδη», διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα επειδή «δεν βολεύει τη μικροπολιτική και μικροκομματική τους στόχευση». Πρόκειται για «έργο που καταρχήν θωρακίζει αντιπλημμυρικά μια περιοχή όπου ζουν 160 χιλιάδες συμπολίτες μας», προς όφελος των όμορων δήμων που αποκαθιστά τη συνέχεια της πόλης προς τη θάλασσα.

Μίλησε ακόμη για απόπειρα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας την οποία καταγράφει ο Προϋπολογισμός και η οποία δεν βολεύει τους οπαδούς της πάση θυσία αντιπολίτευσης. Η ευνοϊκή ρύθμιση, με την προγραμματική σύμβαση με τη ΔΕΗ, για 20 χιλιάδες νοικοκυριά, ύψους 2 εκατομμυρίων. Μια ρύθμιση χειροπιαστή που μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να διαπιστώσουν ότι αναγράφεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ¨, κατέληξε.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here