Εγκρίθηκε η Ενωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων

Το Ειρηνοδικείο της Αθήνας, ενέκρινε με απόφασή του, την ίδρυση της Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων. Ως ιδρυτικά μέλη της νέας Ένωσης  υπογράφουν 40 δικαστές, με πρώτη στον κατάλογο την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Από τους 40 δικαστές 24 είναι από τον Άρειο Πάγο εκ των οποίων 7 είναι αντιπρόεδροι του Ανώτατου Πολιτικού και Ποινικού Δικαστηρίου. Το μεγαλύτερο μέρος των δικαστών του Αρείου Πάγου που περιλαμβάνονται στα ιδρυτικά μέλη της νέας Ένωσης, προήχθησαν στον βαθμό που κατέχουν επί της προεδρίας της κυρίας Θάνου.

Αντίθετα, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν συμμετέχει κανένας αντεισαγγελέας, ούτε και η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός Ξένη Δημητρίου.

Πληροφορίες λένε ότι συνεχίζονται οι πιέσεις προς τους δικαστές για να εγγραφούν ως μέλη στη νέα Ένωση.

Στο άρθρο 3 του καταστατικού της «Ένωσης  Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων», σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται ότι μπορούν να εγγραφούν ως μέλη δικαστές και εισαγγελείς όλων των βαθμών (ακόμη και δόκιμοι Ειρηνοδίκες), κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον τίτλο της νέας Ένωσης. Το γεγονός αυτό, λένε δικαστικές πηγές, δικαιώνει τον χαρακτηρισμό της ως «διασπαστική».

Οπως ανέφεραν η κίνηση αποτελεί προσπάθεια διάσπασης της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, που είναι η μεγαλύτερη δικαστική ένωση και αριθμεί περισσότερα από 3.000 μέλη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here