Δικαίωση για τον Ουαλίντ – Στη φυλακή οι βασανιστές του

 

Στη φυλακή οδηγούνται τρεις από τους τέσσερις βασανιστές του Αιγύπτιου εργάτη, Ουαλίντ Τάλεμπ, στη Σαλαμίνα, τον Νοέμβριο του 2012. Όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της αρπαγής, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της ληστείας.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει καθώς ο άτυχος εργάτης, μετανάστης χωρίς χαρτιά, είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, αφού είχε απαχθεί και βασανιστεί άγρια από το αφεντικό του και τους φίλους του.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά ουσιαστικά επικύρωσε τις πρωτοβάθμιες ποινές και επέβαλε κάθειρξη 13 ετών κατά συγχώνευση, στο πρώην αφεντικό του Ουάλιντ και ιδιοκτήτη φούρνου στη Σαλαμίνα, Γιώργο Σγούρδα. Ο γιός του Σταμάτης Σγούρδας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών με αναστολή, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί Γιώργος Ζαχαριάδης και Φρέντερικ Ζότο καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 10 και 9 ετών αντίστοιχα.

Στον Σγούρδα δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό – αντίθετα, στον γιο του, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, Ζαχαριάδης και Ζότος, οδηγήθηκαν στη φυλακή, όπου ήδη βρίσκεται ο Γ. Σγούρδας από το καλοκαίρι του 2015.

Ο ίδιος ο Ουαλίντ υποδέχθηκε με δάκρυα χαράς την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ στο πλευρό του είχε όλον αυτό τον καιρό φίλους και αλληλέγγυους.

Ο συνήγορός του Βασίλης Παπαστεργίου, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, μετά το τέλος της διαδικασίας: «Αποδόθηκε δικαιοσύνη για ό,τι έγινε και οι ποινές είναι αντίστοιχες της βαρύτητας της πράξης

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here