Δεύτερη εισαγγελική έρευνα για τον ΟΑΣΘ – «τις πταίει» που έμειναν απλήρωτοι;

Και δεύτερη εισαγγελική παραγγελία δόθηκε με επίκεντρο τον ΟΑΣΘ, μετά την έρευνα που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, αναφορικά με τα ταμειακά ελλείμματα του Οργανισμού.

Η δεύτερη παραγγελία συνδέεται με τη μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει προ 15 ημερών εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων, ζητώντας να ερευνηθούν ποινικές ευθύνες για την ταλαιπωρία των πολιτών από την απεργία στις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ευαγγελία Καρανίκα, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε στάδιο προγενέστερο της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Ο πταισματοδίκης θα ερευνήσει αν υπάρχουν ευθύνες για το γεγονος ότι οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι και εάν οι εργαζόμενοι από πλευράς τους είχαν προχωρήσει ή όχι σε σχετικές καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ερευνάται εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και του νόμου περί καταβολής δεδουλευμένων, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Υπενθυμίζεται ότι προ τριών ημερών προηγήθηκε προκαταρκτική έρευνα την οποία παρήγγειλε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας, από το τμήμα περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ως προς τα οικονομικά του ΟΑΣΘ.

Στην παραγγελία του ζητεί να διαπιστωθεί ο λόγος που έγινε η επίσχεση εργασίας αλλά και η αιτία που ο Οργανισμός παρουσιάζει ταμειακά ελλείμματα, με αποτέλεσμα να μη καταβάλλονται τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Από το αποτέλεσμα της έρευνας, ο εισαγγελέας θα κρίνει εάν υπάρχει έδαφος να γίνει έλεγχος στα οικονομικά του Οργανισμού από τους ελεγκτές του υπουργείου Μεταφορών

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here