Αϊτή: Εκτός από τον τυφώνα, θερίζει και η χολέρα

Σε τόπο μαρτυρίου και παθών έχει μετατραπεί από το 2010 η Αϊτή. Μετά τον σεισμό που εκείνη τη χρονιά ισοπέδωσε σχεδόν τη χώρα, ξέσπασε επιδημία χολέρας, η οποία συνεχίζεται και επιδεινώθηκε από το τυφώνα Μάθιου που χτύπησε τη χώρα.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη βακτηριακή γαστρεντερίτιδα ως αποτέλεσμα της καταιγίδας, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, έξι άτομα πέθαναν από χολέρα στη νότια πόλη Ράντελ και ακόμα επτά στη δυτική παράκτια πόλη του Ανσέ Ντ’ Αινό.

Ακόμα 62 άτομα προσβλήθηκαν από χολέρα ως αποτέλεσμα του κυκλώνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο κυκλώνας Μάθιου επιδείνωσε τις συνθήκες υγιεινής στην Αϊτή και είναι πιθανό να μόλυνε τα αποθέματα πόσιμου νερού με λύματα που περιείχαν το βακτήριο της χολέρας.

Η ασθένεια έφτασε στην Αϊτή το 2010, πιθανότατα από μολυσμένους στρατιώτες του ΟΗΕ, οι οποίοι κατέφθασαν για να προσφέρουν βοήθεια μετά τον φονικό σεισμό που ισοπέδωσε τη χώρα εκείνη τη χρονιά.

Περισσότεροι από 700.000 Αϊτινοί έχουν προσβληθεί και πάνω από 9.000 έχουν πεθάνει στη μεγάλη επιδημία που συνεχίζεται εδώ και έξι χρόνια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here