Απάντηση Πατούλη για το διαγνωστικό κέντρο-ΣΥΡΙΖΑ: Τα ερωτήματα παραμένουν

 

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, υπεραμύνεται της επιλογής του ΙΣΑ να δώσει άδεια λειτουργίας του διαγνωστικού εργαστηρίου στο γαμπρό του βουλευτή της ΝΔ και ορθοπεδικού γιατρού Μ. Σαλμά. Και επιτίθεται στη πολιτική της κυβέρνησης που όπως λέει, πλήττει την δημόσια υγεία.

Στον κ. Πατούλη ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι τα ερώτηματα για την ουσία της υπόθεσης παραμένουν αναπάντητα.

Η ανακοίνωση Πατούλη

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ , με αφορμή δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας περί εμπλοκής του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, σε υπόθεση που αφορά την βεβαίωση λειτουργίας διαγνωστικού εργαστηρίου, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:

  1. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση και τη νομιμότητα της έκδοσης άδειας λειτουργίας του διαγνωστικού εργαστηρίου, εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η οποία αναφέρει πλήρως τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ορθότητα της συγκεκριμένης πράξης.
  2. Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, αποτελεί σταθερή θέση του Προέδρου του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλη ότι στα ζητήματα της υγείας, δεν υπάρχουν κομματικές ταυτότητες αλλά άνθρωποι.
  3. Αυτό που ενοχλεί το ΣΥΡΙΖΑ, είναι η τεκμηριωμένη κριτική που ασκείται από τον Γ. Πατούλη, στην πολιτική υγείας που εφαρμόζει η σημερινή Κυβέρνηση. Αντί όμως να ενοχλούνται από την κριτική αυτή, θα έπρεπε να ασχολούνται με την αλήθεια, που δεν είναι άλλη από τη διαρκή υποβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Από τον αποκλεισμό χιλιάδων ανασφάλιστων συμπολιτών μας από το δημόσιο σύστημα υγείας. Από την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις δημόσιες υποδομές υγείας και τη διαρκή υποχρηματοδότηση του συστήματος. Από την ανυπαρξία υγειονομικού υλικού , φαρμάκων και εμβολίων και τις κλειστές Μ.Ε.Θ., που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών. Αν στο ΣΥΡΙΖΑ είχαν φιλότιμο, θα ζητούσαν συγγνώμη από τους πολίτες για το κατάντημα που έχει οδηγήσει τη δημόσια υγεία η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, που το μόνο που ξέρει να κάνει καλά, είναι να υβρίζει και να συκοφαντεί όσους επισημαίνουν την επιστημονική και πολιτική της ανεπάρκεια. Ανεπάρκεια που πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε πίσω από δήθεν σκάνδαλα, ούτε από τις γνωστές ύβρεις του αναπληρωτή υπουργού.

 

 

Για μια ακόμα φορά ο κ. Πατούλης μπερδεύει τους διάφορους ρόλους του, και απαντά, ως πρόεδρος του ΙΣΑ, μέσω του Γραφείου Τύπου της ΚΕΔΕ. Άραγε, να αναμένουμε αποστολή δηλώσεών του για ζητήματα αυτοδιοίκησης, μέσα από το Γραφείο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών;

Κατά τα άλλα, με όσα δηλώνει, ο κ. Πατούλης επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας  ότι, από κάθε θέση που κατέχει,  συμπεριφέρεται και δρα ως  στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Για την ουσία της υπόθεσης, τα ερωτήματα παραμένουν:

Με βάση ποια νομοθεσία ο ΙΣΑ έδωσε άδεια λειτουργίας εργαστηριού σε ορθοπεδικό ιατρείο,  ονομάζοντάς  το «διαγνωστικό», στο οποίο είχε τοποθετηθεί μηχάνημα για διαγνωστική αρθροσκόπηση βάζοντας ταυτόχρονα  και την ταμπέλα  του εργαστηρίου υπερηχοτογραφίας;

Αν το εργαστήριο ήταν εργαστήριο που διενεργούσε υπερηχοτομογραφήματα, γιατί ενάμιση χρόνο τώρα, από το συγκεκριμένο εργαστήριο δεν έχει κατατεθεί ούτε ένα παραπεμπτικό διενέργειας υπερηχοτομογραφήματος στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση, αλλά τα μόνα παραστατικά που έχουν κατατεθεί αφορούν τη διαγνωστική αρθροσκόπηση;

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here