Αξιολόγηση, Κυπριακό στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Η πορεία των διαπραγματεύσεων για την δεύτερη αξιολόγηση και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου αναλυτικά για την πορεία του Κυπριακού και τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών.

Στη συνεδρίαση ήταν παρών και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του Οργάνου για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Εν τω μεταξύ συνεδριάζει το Euroworking Group, όπου δεν θα υπάρξει τελική συμφωνία και το μόνο που αναμένεται είναι μια «οδηγία» για γρήγορη ολοκλήρωση του προγράμματος.

Για τα θέματα αυτά και την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων, ο πρωθυπουργός, λίγο πριν αναχωρήσει για την Κούβα,  θα έχει το απόγευμα συνάντηση με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και με τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.

Ηδη ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον έλληνα πρωθυπουργό στον οποίο εξέφρασε την θέση του για ταχεία ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει  την Παρασκευή στο Ντουμπάι όπου είναι προγραμματισμένο να συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ.

Κατά την διήμερη παρουσία του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θεωρείται πιθανό να συναντηθεί και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ σημαντικό κομμάτι της επίσκεψης θα αποτελέσει το κομμάτι των επενδύσεων μετά την ολοκλήρωσης της επένδυσης του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Αποφασιστικής σημασίας θα είναι η συνεδρίαση του Washington Group, που πληροφορίες από διεθνή μέσα, δεν αποκλείουν να συγκληθεί μέσα στην εβδομάδα.

Από την Τρίτη και μετά αναμένεται να πραγματοποιηθούν και νέες τηλεδιασκέψεις με τους θεσμούς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here