Ανησυχία από την πολιτική και μιντιακή συμμαχία Τραμπ-Λεπέν στην Ευρώπη, μέσω του φασιστικού site Breitbart

Ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποιεί για την επικίνδυνη άνοδο του λαϊκισμού και του εθνικισμού Ευρώπη και ο Τραμπ, σπεύδει να τον επιβεβαιώσει, οργανώνοντας μέσω υψηλόβαθμων στελεχών του επιτελείου του εξαγωγή του ιστότοπου Breitbart News, με ακραίο φασιστικό και ρατσιστικό περιεχόμενο, στη Γαλλία και άλλες ευρωπαικές χώρες. Επικεφαλής του ιστότοπου είναι ο Στιβ Μπάνον, στενός συνεργάτης του Τραμπ ο οποίος ανταμείφθηκε αναλαμβάνοντας επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού στον Λευκό Οίκο.

Και η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, η 26χρονη  ανιψιά της Μαρίν Λεπέν και ανερχόμενο αστέρι της γαλλικής ακροδεξιάς, δηλώνει ότι θα ήταν ευτυχής να συνεργαστεί με τον Στιβ Μπάνον.

Εάν έλθει στη Γαλλία «θα είμαστε χαρούμενοι να συνεργαστούμε μαζί του» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) η νεαρή βουλευτής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου κατά τη διάρκεια επίσκεψής στη Μόσχα.

«Όλα τα εναλλακτικά μέσα είναι σε γενικές γραμμές θετικά, ο Ντόναλντ Τραμπ υπήρξε η απόδειξη αυτού […] αποτελούν ενδιαφέροντα εργαλεία» σχολίασε η 26χρονη ανιψιά της Λεπέν.

Η ίδια διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει έλθει «σε άμεση επαφή» με τον δικτυακό τόπο Breitbart. Όμως επισήμανε ότι μεταξύ του Εθνικού Μετώπου και του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ «έχουν υπάρξει κάποιες πρώτες επαφές εδώ και λίγο καιρό».

Ο Μπάνον είχε αποκαλέσει στις αρχές Ιουλίου τη Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν το «νέο ανερχόμενο αστέρι», σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο radio-londres.fr στην οποία είχε επιβεβαιώσει τη βούλησή του να «ανοίξει έναν ιστότοπο Breitbart Paris ή Breitbart France».

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του Breitbart, Αλεξάντερ Μάρλοου, ο ιστότοπος σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί και στο εξωτερικό εν όψει των προεδρικών εκλογών στη Γερμανία και στη Γαλλία, όπου σκοπεύει να υποστηρίξει επίσημα την υποψηφιότητα της Μαρίν Λεπέν.

«Υπάρχει ένα αναγνωστικό κοινό που δεν καλύπτεται επαρκώς» στην Ευρώπη, τόνισε ο ίδιος στην εφημερίδα New York Times την Κυριακή. «Πρόκειται για τους ίδιους αναγνώστες που αγνοήθηκαν στη Βρετανία (πριν από το Brexit) και στις ΗΠΑ» είπε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here