Αδωνις: Η ΝΔ στηρίζει την υποχρεωτική στράτευση στα 18

H NΔ συμφωνεί και θα στηρίξει πλήρως την υποχρεωτική στράτευση στα 18, αν ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος φέρει σχετική ρύθμιση, δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα προσέγγισης με τους ΑΝΕΛ, αλλά «οι εποχές είναι δύσκολες, σε πολλά επίπεδα, χρειάζεται μοντέλο Κύπρου» για την στρατιωτική θητεία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Τετάρτης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι και ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Δημήτρης Βίτσας που ήταν παρών στην ενημέρωση του προέδρου της ΝΔ στο Πεντάγωνο, έδειξε να συμφωνεί με τη θέση του υπουργού Άμυνας, και του ΑΓΕΕΘΑ, για τη στράτευση, γνέφοντας καταφατικά.

«Ήταν και ο Βίτσας εκεί, όχι μόνο διαφώνησε, αλλά και φαίνεται ότι υπερθεμάτισε με το νεύμα της κεφαλής του» επισήμανε.

«Το απόγευμα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, και ότι δεν θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει θέμα υποχρεωτικής στράτευσης στο εξωτερικό» πρόσθεσε, κατηγορώντας τον κυβερνητικός εκπρόσωπο ότι δεν γνωρίζει τις θέσεις του υπουργού Άμυνας και του ΑΓΕΕΘΑ.

«Υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης των μονάδων, δημογραφικό, πολλά παιδιά έχουν φύγει στο εξωτερικό… Σε μια πρώτη άποψη το μοντέλο του Ισραήλ είναι επιτυχημένο, προσωπική μου άποψη, αλλά έχουν απειλές σαφώς μεγαλύτερες, και τους θαυμάζω στο θέμα της άμυνας» παρατήρησε.

«Οι εποχές είναι δύσκολες, σε πολλά επίπεδα, χρειάζεται μοντέλο Κύπρου με υποχρεωτική στράτευση στα 18 περισσότερους ανθρώπους στις μονάδες, και με τον νέο να ξεμπερδεύει από νωρίς με τη θητεία του και να κοιτάξει τις σπουδές του…» σημείωσε.

Κληθείς να απαντήσει σε σχόλια περί ανάπτυξης σχέσεων με τους ΑΝΕΛ, ο Αδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει προσέγγιση της ΝΔ με τους ΑΝΕΛ και τους Καμμένους και ότι η ΝΔ είναι κατά του λαϊκισμού».

Συμπλήρωσε, δε: «Τη στιγμή που ο Καμμένος κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι είναι Πηλιογούσης, έκανε τη δήλωση στα τέσσερα κλπ… Αν ζητήσει συγγνώμη από τον Σαμαρά, τους τότε υπουργούς, τους τότε βουλευτές και τους ψηφοφόρους της ΝΔ που εξύβριζε τότε τι να σας πω… Δεν πιστεύω ότι θα το κάνει».

Για τις δηλώσεις Ερντογάν και Ράμα

«Ο Ερντογάν έχει περάσει σε φάση πλήρους αναθεωρητισμού… Η Λωζάνη αφορά τα σύνορα όλων των χωρών της περιοχής, αυτό είναι επικίνδυνο» εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για τις αναφορές του τούρκου προέδρου περί αναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάνης.

Εφόσον ο κ. Τζανακόπουλος δεν γνωρίζει τι δηλώνει ο υπουργός Άμυνας δεν έχει μεγάλη γνώση των όσων συμβαίνουν γύρω του, αλλά οφείλει να έχει γνώση του τι έχει πει ο Ερντογάν πρόσθεσε σκωπτικά.

Όσον αφορά τη συνέντευξη του αλβανού πρωθυπουργού στον ΣΚΑΙ ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «ο Ράμα με φαινομενική ευγένεια έθεσε πολύ σοβαρά ζητήματα».

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο τούρκικος και ο αλβανικός αναθεωρητισμός φαίνεται ότι έχουν διασύνδεση μεταξύ τους.

Όπως είπε, η οικονομική κρίση της τελευταίας εξαετίας και η δημογραφική κάμψη έχουν αποδυναμώσει την Ελλάδα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here