Έναρξη του συνεδρίου της ΚΕΔΕ για τις αλλαγές στον Καλλικράτη

Σήμερα ξεκινούν στον Βόλο οι εργασίες του θεματικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για την αλλαγή του Καλλικράτη και το νέο μοντέλο οργάνωσης και διοίκησης του Κράτους, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κο Παναγιώτη Κουρουμπλή και του γενικού γραμματέα του υπουργείου και προέδρου της Επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κο Κώστα Πουλάκη.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν στις 10 το πρωί με ομιλία του προέδρου της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κος Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ για τις αλλαγές που ετοιμάζει το αρμόδιο υπουργείο μίλησε ο κος Κώστας Πουλάκης, πρόεδρος της Επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικός γραμματέας του υπουργείου.

Το συνέδριο θα διαρκέσει 2 ημέρες και θα φιλοξενηθεί σε χώρο του ξενοδοχείο «Domotel Xenia Volos».

Στη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου, θα αναπτυχθούν τα εξής κεντρικής σημασίας θέματα: «Εκλογικό Σύστημα – ΄Οργανα και Λειτουργία Τοπικής Αυτοδιοίκησης»«Τριετής Στρατηγική μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (2016-2018)»«Αναπτυξιακός Ρόλος των Δήμων – Δημοκρατικός Προγραμματισμός»«Φορολογική Αποκέντρωση -Πόροι Δήμων».

Η λήξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κο Γιώργο Πατουλή.

Οι θέσεις της ΚΕΔΕ, θα οριστικοποιηθούν σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη στις 1-3 Δεκεμβρίου.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here